EPS spreman za nastupajuću grejnu sezonu

Bez autora
Oct 01 2012

“Elektroprivreda Srbije” (EPS) je u potpunosti spremna za nastupajuću grejnu sezonu, i izrazila uverenje da neće biti problema u elektroenergetskom sistemu. Takođe, uglja ima dovoljno i remonti kasne samo nedelju dana, što je zanemarljivo u odnosu na ono što je do sada urađeno.EPS je dao pozitivan odgovor na zahtev o uvođenju jeftine struje u trajanju od dva časa preko dana i sada se čeka saglasnost nezavisne Agencije za energetiku.

EPS spreman za nastupajuću grejnu sezonuMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović istakla je danas da je “Elektroprivreda Srbije” u potpunosti spremna za nastupajuću grejnu sezonu, i izrazila uverenje da neće biti problema u elektroenergetskom sistemu.

Takođe, Mihajlović je navela da uglja ima dovoljno i da remonti kasne samo nedelju dana, što je zanemarljivo u odnosu na ono što je do sada urađeno.

Ona je istakla da je EPS dao pozitivan odgovor na zahtev o uvođenju jeftine struje u trajanju od dva časa preko dana i da se sada čeka saglasnost nezavisne Agencije za energetiku.

Mihajlović je saopštila da će primena energetskih pasoša za objekte povećati energetsku efikasnost u Srbiji za dva odsto u narednih pet do sedam godina.

Ona je napomenula i da je počela primena Pravilnika o energetskim pasošima za zgrade, koji će pokazivati potrošnju energije u objektima na godišnjem nivou.

Prema njenim rečima, to je prvi put da se u Srbiji primenjuje takav dokument, čiji je cilj da se omogući ušteda energije i pomogne očuvanje životne sredine.

Energetski pasoši biće obavezni i nijedan novi objekat neće moći da dobije upotrebnu dozvolu ili da bude uknjižen ako vlasnici ne poseduju taj dokument, zaključila je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik